Cît timp vor putea transportatorii moldoveni să circule liber în UE fără autorizații 

Anunțul a fost făcut de ministrul moldovean al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, menționînd că astăzi, împreună cu directorul Direcției Generale Mobilitate și Transport a Comisiei Europene (DG MOVE), Christian Schmidt, a semnat prelungirea Acordului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind transportul rutier de mărfuri.

„Asta înseamnă: Fără autorizații speciale în UE; Creșterea exportului și a importului cu UE ; O piață comercială Europeană, sigură și stabilă pentru RM ; Republica Moldova ca partener al Ucrainei în procesul de reconstrucție a țării; Lanțuri logistice mai simple și mai eficiente”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de socializare.

El a precizat că, începînd cu anul 2023, volumul traficului de mărfuri din Moldova spre UE și invers a crescut cu 15%, iar exportul de mărfuri moldovenești în statele membre ale UE a crescut de la 530,8 milioane de dolari în iulie-septembrie 2022 la 675,1 milioane de dolari în aceeași perioadă din 2023.

Ministrul moldovean al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a mulțumit UE pentru sprijinul acordat și le-a urat succes transportatorilor.


Preluat de la: Noi.md