Cît de mult te poate îmbolnăvi pesimismul

„Ipoteza noastră este că gîndirea negativistă este un factor de risc pentru demență”, una dintre autorii lucrării, dr. Natalie Marchant, psihiatră și cercetător la departamentul de psihiatrie de la University College.

Tipare de gîndire negativă precum contemplarea greșelilor din trecut și îngrijorarea cu privire la ce va aduce viitorul a fost măsurată în peste 350 de persoane cu vîrste peste 55 de ani pe o perioadă de doi ani. Aproximativ o treime dintre participanți au fost testați pentru a li se măsura cantitatea din cele două proteine responsabile pentru apariția bolii Alzheimer.

Testele au demonstrat că persoanele care au petrecut mai mult timp gîndind negativ au avut depuneri mai mari din cele două proteine, fapt ce a făcut a memoria lor să scadă în capacitate, dar și capacitățile lor cognitive să intre într-un declin mai mare pe o perioadă de patru ani, față de participanții care nu au fost pesimiști.

Studiul a luat în calcul și nivelurile anxietății și depresiei. Rezultatul a fost că și ele sînt factori favorizanți pentru declinul cognitiv. Pe de altă parte, cercetătorii spun că depresia și anxietatea impactează negativ capacitățile cognitive atunci cînd sînt recurente pe parcursul vieții.


Preluat de la: Noi.md