Circa 800 de obiecte explozive au fost lichidate de geniștii Armatei Naționale pe parcursul lunii mai (FOTO)

Echipele de geniu ale Armatei Naţionale au lichidat pe parcursul lunii mai circa 800 de obiecte explozive de diferit calibru pe întreg teritoriul țării.

Potrivit şefului Serviciului geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai amplă misiune de deminare desfășurată în perioada respectivă, condusă de locotenent-colonelul Gheorghe Banu, a fost cea din pădurea de lângă satul Bălțați, raionul Ialoveni, unde geniștii Batalionului ”Codru” au  descoperit până în prezent 770 de obiecte explozive de diferite tipuri.

Sursa a specificat că misiunea de geniu, care a demarat la 22 aprilie curent, continuă până militarii vor finaliza să cerceteze întreaga suprafață de pădure.

Alte obiecte explozive au fost identificate și neutralizate în localitățile din raioanele Căuşeni, Ungheni şi Anenii Noi.

Muniţiile din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost transportate la centrele de instruire din apropiere şi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

De la începutul anului, geniștii Armatei Naționale au lichidat 1110 obiecte explozive în cadrul a 108 misiuni de deminare desfășurate în toate regiunile țării.

 

 


Preluat de la: Publika.md