Cine sunt noii miniștri în Guvernul Chicu. Aureliu Ciocoi, care a afirmat că „F. Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”, revine în fruntea MAEIE

 

Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui R. Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, pentru buna funcționare a Guvernului, dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor, se propune:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

În eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi”, mai arată sursa citată.

De menționat că reprezentanții PD din Guvernul Chicu au fost demiși în această dimineață, după ce Pavel Filip a anunțat că formațiunea rămâne neutră în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. De asemenea, democrații au decis sâmbătă, în cadrul ședinței Biroului Executiv Politic să-și retragă membrii săi din Guvernul Chicu, după învestirea președintelui ales.

https://www.ziarulnational.md 


Preluat de la: Timpul.md