Cine este bărbatul care a căzut în gol de la etajul 6 al unui bloc aflat în construcție. Anatol Caraman: ”El este unul dintre eroii naţionali”

Moarte cumplită pentru Victor Zugravu, participant activ la mişcarea de eliberare naţională şi voluntar la războiul de la Nistru. Acesta a decedat luni, într-un accident de muncă. Bărbatul lucra pe un şantier din sectorul Buiucani şi a căzut în gol de la etajul şase.

„Poliţia urmează să stabilească toate circumstanţele, deja urmează să fie sesizate şi organele competente, cum ar fi Inspectoratul pentru Protecţia Muncii, şi deja se vor stabili toate circumstanţele, dacă au fost sau nu respectate toate condiţiile de muncă”, a afirmat ofiţerul de presă Poliţia Capitalei, Natalia Stati.

Victor Zugravu a fost unul din participanţii în mişcarea de eliberarea naţională din 1989, apoi, în 1992, a plecat voluntar în Războiul de la Nistru. Acolo a fost grav rănit, iar la un moment dat se credea că s-a stins din viaţă. Moartea l-a găsit însă nu la război, ci la muncă.

„El este unul dintre eroii naţionali, care în anul 1989, `90, `91, în cele mai grele timpuri pentru devenirea noastră ca stat independent, atunci când a început lupta pentru grafia latină, pentru limba română, pentru eliberarea noastră de sub ocupaţia noastră de sub Imperiul Rus, el a condus mişcarea „Solidaritate”, a organizat proteste, manifestări de curaj atunci când era periculos”, a menționat preşedintele Asociaţia veteranilor de război Tiras-Tighina, colonel în rezervă, Anatol Caraman.

Victor Zugravu avea 64 de ani. El este originar din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. După încheierea conflictului de la Nistru a lucrat zeci de ani în domeniul construcţiilor.

CITEȘTE ȘI: Accident de muncă FATAL pe un șantier din Capitală. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut de la nivelul șase


Preluat de la: Publika.md