Cinci persoane, printre care trei minori, s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ultimele 48 de ore

Cinci cazuri de intoxicaţie acută cu monoxid de carbon au fost înregistrate în ultimele două zile. Printre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale se numără şi patru minori.

Astfel, în data de 4 ianuarie, a fost solicitată ambulanţa pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni. Medicii au depistat la fața locului trei copii. Cel mai mic avea doar şase luni, iar cel mai mare – 2 ani. După ce le-a fost acordat primul ajutor medical, copiii au fost transportaţi la Spitalul Raional Nisporeni. 

În aceeași zi a fost înregistrat un caz de intoxicație monoxid de carbon în raionul Drochia. O adolescentă de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente şi a fost transportată în stare stabilă la Spitalul Raional Drochia.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4224 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 pacienți, dintre care 1275 maturi și 191 copii.  

 


Preluat de la: Publika.md