Cinci avioane ale Armatei Chineze au pătruns dincolo de linia mediană a Strâmtorii Taiwan

Ministerul Apărării din Taiwan a anunțat că armata chineză a lansat o nou incursiune în spațiul aerian și maritim al insulei, iar cinci avioane de luptă ale chinezilor au pătruns dincolo de linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, relatează Reuters.

China își continuă activitatea militară în apropierea insulei la aproape trei săptămâni de când Nancy Pelosi a vizitat Taiwanul. În total 17 avioane şi cinci nave militare chineze au efectuat, sâmbătă, incursiuni în zone din jurul Taiwanului, a informat, duminică, Ministerul Apărării de la Taipei.

Avioane de vânătoare de tip JH-7, SU-30 şi J-11, precum şi un avion antisubmarin Y-8 ASW au luat parte la incursiune, care a avut loc în părţile sud-vestice şi nordice ale aşa-numitei Zone de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) a Taiwanului.

Forţele aeriene ale Taiwanului au monitorizat situaţia cu patrule aeriene de luptă şi navale şi cu sisteme de rachete terestre, scrie Digi24.

Incursiunile avioanelor militare ale Armatei Chineze în ADIZ din Taiwan au sporit considerabil începând de la sfârşitul anului 2021 şi s-au înmulţit şi mai mult după vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, care s-a aflat în Taiwan la începutul lunii august. 


Preluat de la: Publika.md