Cimitirul Wadi Al-Salam este cel mai mare cimitir din lume

Wadi Al-Salam, care se traduce în engleză ca Valea Păcii, este situat în orașul Najaf și reprezintă 13 la sută din suprafața totală a acestuia. Musulmanii din întreaga lume vizitează cimitirul pentru a aduce omagii celor dragi înmormîntați acolo.

Site-ul oficial al UNESCO împărtășește importanța culturală mare a cimitirului. Potrivit site-ului, cimitirul „stă mărturie pentru un exemplu unic sau cel puțin un exemplu excepțional al unei tradiții culturale”.

Înmormîntările au avut loc în cimitir încă din Evul Mediu. Se pare că cimitirul implica diferite tipuri de înmormîntări, cum ar fi mormintele mai joase și cele mai înalte. Înmormîntările au fost, de asemenea, făcute în interiorul bolților.

UNESCO menționează că regii Al-Hira și liderii săi din Era Al-Sassani (637-226) au fost îngropați în cimitir. Mai mult, sultanii, prinții statului Hamdania, Fatimia, Al-Buwayhyia, Saffawayia, Qajar și Jalairiyah și-au avut de asemenea înmormîntările în cimitir. Mormîntul Imamului Ali Ibn Abi Talib este, de asemenea, situat aici, scrie hindustantimes.


Preluat de la: Noi.md