Chile a depășit peste un milion de persoane vaccinate COVID-19 în ultimele șase zile

Chile a depăşit deja un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele șase zile! Considerată una din cele mai dezvoltate țări din America Latină, Chile a reușit să imunizeze în nicio săptămână aproape 400.000 de persoane vârstnice. Chile a început vaccinarea în masă a persoanelor în vârstă, după ce personalul medical a fost deja vaccinat începând cu luna decembrie  a anului trecut.

În Chile au fost vaccinate în total 1.025.580 de persoane, dintre care 376.519 sunt persoane cu vârsta de peste 78 de ani.

Sâmbătă, se depăşise pragul de 550.000 de vaccinări.

Chile a început vaccinarea personalului medical în decembrie, când a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNtech.

Obiectivul guvernului chilian este de a imuniza cinci milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie şi de a ajunge până în iulie la vaccinarea a 15 milioane de locuitori, la o populaţie de 18 milioane, relatează Agerpres.

Autorităţile chiliene au achiziţionat patru milioane de doze de vaccin de la laboratorul chinez Sinovac, potrivit informaţiilor furnizate de ministerul chilian al sănătăţii.

„Astăzi am depăşit un milion de persoane vaccinate. Avem un milion de motive pentru a ne bucura”, a declarat preşedintele Sebastian Pinera pe contul său de Twitter.

În această ţară latino-americană s-au înregistrat până acum 758.189 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 19.084 de decese provocate de COVID-19.

Autorităţile chiliene au încheiat acorduri pentru achiziţionarea a aproximativ 36 de milioane de doze de vaccin cu Pfizer, Sinovac, Johnson&Johnson şi AstraZeneca, scrie realitatea.net.


Preluat de la: Publika.md