Chicu vrea să se împace cu Sandu. Liderul PAS aşteaptă despăgubiri şi dezminţiri

Procesul dintre liderul PAS, Maia Sandu, și premierul Ion Chicu s-ar putea finaliza cu soluționarea amiabilă a conflictului. Cel puţin asta rezultă din prima ședință de judecată dintre cei doi, care a avut loc la Judecătoria Chișinău, cu sediul Centru.   

Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, prima ședință a fost una de mediere.  Mai exact, avocatul lui Ion Chicu ar fi întrebat dacă există posibilitatea unei soluționări amiabile. Parlamentarul a mai spus că Maia Sandu este gata să accepte propunerea, doar dacă Ion Chicu îi va achita despăgubiri de 100 de mii de lei și va posta pe pagina sa de Facebook o dezmințire a declarațiilor care au dus la inițierea procesului. 

Am încercat să obținem o reacție de la purtătorul de cuvânt al premierului, Boris Harea, însă acesta nu ne-a răspuns la apel și nici la mesajul expediat. Următoarea ședință de mediere ar urma să aibă loc în data de 6 noiembrie.

Amintim că liderul PAS l-a dat în judecată pe premierul Ion Chicu, după ce acesta a declarat că Sandu, fiind în funcția de premier, în iulie 2019, ar fi amânat datoria de 118 milioane de lei, pe care compania „Avia Invest” o avea faţă de bugetul de stat. 

În replică, premierul Ion Chicu a declarat că acuzațiile nu sunt întemeiate şi că Maia Sandu şi-ar face PR politic.  


Preluat de la: Publika.md