Chicu își cere scuze de la oamenii de cultură în legatură cu restricțiile și promite că statul va veni cu un ajutor pentru ei

”Vreau foarte mult și mă rog Domnului ca toți oamenii de cultură, artiștii să supraviețuiască această perioadă”. Este declarația prim-ministrul Ion Chicu, după şedinţa de lucru cu şeful statului Igor Dodon şi preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. 

”Regret pentru activitățile concertistice. Am văzut și reacțiile de la oamenii de cultură. Sper ca toți să treacă acestă perioadă.”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

În cadrul briefingului, premierul a mai menționat că oamenii de cultură, care lucrează în structurile statului, dar și cei care activează în bază de patent vor fi susținuți de către stat în această perioadă.

”Știu că este o lovitură economică. Acei oameni ai culturii care lucrează în structurile statului vor continua să primească salarii, indiferent dacă dau spectacole sau nu. O să-i susținem și pe cei care au avut relații cu statul, cu bugetul, adică cei care practică activitate artistică liberă, fie au cumpărat patente, o să îi susținem. Îi vom susține și pe cei care când le era bine au uitat de stat. Acum este important pentru noi ca fiecare dintre aceste valori culturale umane ale țării să rămână vii. Să nu pierdem pe nimeni în această perioadă.”, a afirmat prim-ministrul Ion Chicu.

Totodată, prim-ministrul și-a cerut scuze și a mulțumit pentru înțelegere oamenilor de cultură.

”Eu cer scuze și mulțumesc pentru înțelegere oamenilor de cultură, care înțeleg bine situația. Până în ianuarie nu este posibil să permitem aceste concerte. Observați aceste măsuri nu sunt o invenție a lui Chicu. În Europa dau efecte. Noi trebuie să mergem cu acest măsuri. Ne-am inspirat și din discuțiile cu reprezentantul ONU și OMS.”, a comunicat prim-ministrul Ion Chicu.


Preluat de la: Publika.md