Chicu DEZVĂLUIE că Dodon a MINȚIT când a promis „ajutor” Bisericii condusă de ÎPS Vladimir

Premierul Ion Chicu îl contrazice pe Igor Dodon și anunță că statul nu va acorda sprijin financiar Bisericii pe perioada stării de urgență.

„Eu nu am purtat și nimeni nu a purtat discuții cu Mitropolia. Nu există nicio interacțiune între stat și biserică, avem stat laic. (…) Nu discută Guvernul despre sprijin sau alocații, nu are nicio bază legală”, a punctat acesta.

Chicu: „Biserica nu este activitate de întreprinzător, nu avem absolut nimic”.

Dodon i-a promis Mitropolitului MILIONAR că-i va compensa pierderile provocate de suspendarea „Paștelui Blajinilor 2020”

Din cauza coronavirusului, în acest an Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie. Decizia a fost luată, la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidată de Mitropolit Vladimir, la care a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Igor Dodon a uitat că statul este separat de biserică și promite că va ajuta Mitropolia condusă de ÎPS Vladimir, care ar fi „afectată” suspendarea „Paștelui Blajinilor 2020”.

Înțelegem că biserica ortodoxă din R. Moldova trece printr-o perioadă foarte dificilă, la fel ca toți cetățenii, la fel ca întregul stat, de aceea un subiect separat pe care vreau să-l discutăm astăzi e cum să acordăm un anumit suport bisericii”, a declarat Dodon.


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie