Chicu, către cei care vor veni la protest: Luați măști cu voi. Niciun prezident nu merită sănătatea voastră

Premierul Ion Chicu a îndemnat oamenii care vor participa astăzi la protestul anunțat de președintele ales, Maia Sandu, să poarte mască de protecție. 

„Oameni buni, care veniți la protest. Luați măști cu voi. Nici un prezident nu merită sănătatea voastră.

Idolii pe care ni-i facem astăzi, au stat ca mielușeii și au tăcut, când în ședințe de guvern prin 2013-2014 se decidea furtul miliardului sau cedarea aeroportului ”la Habarovsc”. Ne chemau oare atunci la protest? Ascultau ei atunci de Ambasadorul, care ne îndemna să ieșim în stradă să arătăm că suntem oameni?

Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa, premierul a solicitat ambilor președinți să manifeste maximă responsabilitate față de oameni și să renunțe la acțiuni care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor. 

Amintim că preşedintele ales Maia Sandu a chemat cetăţenii la protest pentru a-și apăra votul din 15 noiembrie. Îndemnul a fost făcut de Sandu în cadrul unei conferințe de presă, unde a declarat că proiectul de lege prin care socialiștii propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă iarăşi din subordinea Președinției în cea a Parlamentului este un abuz asupra Constituției.

Citește și: Președintele ales, Maia Sandu, cheamă oamenii la protest în PMAN

De menționat că doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Grigore Novac, propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă iarăşi din subordinea Președinției în cea a Parlamentului. Proiectul de lege a fost deja avizat de Comisia juridică a legislativului și urmează să fie dezbătut la şedinţa plenară de joi. În nota informativă se menţionează că Moldova este o republică parlamentară, iar activitatea SIS-ului trebuie supusă controlului parlamentar. Potrivit documentului, directorul acestei instituţii va fi numit de către deputaţi pe un termen de cinci ani.

Citește și: Doi deputați socialiști propun ca SIS-ul să fie în subordinea Parlamentului și nu a Președinției


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie