Chicu: Capacitățile sistemului medical sunt la limită și posibilități de extindere nu mai sunt

”Capacitățile sistemului medical sunt la limită și posibilități de extindere nu mai sunt”. Este declarația prim-ministrului Ion Chicu, după şedinţa de lucru cu şeful statului Igor Dodon şi preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

”La această etapă suntem foarte foarte presați de situația în sistemul medical. Locuri în spitale practic nu mai sunt.”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, premierul a menționat că pe parcursul acestei săptămâni vor fi activate încă câteva zeci de locuri în câteva instituții medicale.

”Săptămâna aceasta vor fi activate încă câteva zeci de locuri în câteva instituții medicale. Din păcate, este o limită la extinderea numărului de locuri. Limita principală este lipsa personalului medical. Dacă să nu întoarcem la situația din martie sau aprilie, noi am majorat de mai multe ori numărul de locuri în spitale. Din păcate, personal atlul decât avem nu avem de unde lua. Am mobilizat și studenții de la medicină, și rezidențiatul, și toate rezervele. Mai departe spații putem să identificăm, putem identifica paturi, putem identifica echipament, oameni mai mulți nu sunt. ”, a afirmat Ion Chicu.

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un îndemn către cetățenii țării noastre.

”Mă adresez societății să înțeleagă această constrângere și să fim responsabili. Să purtăm măști, să ne conformăm”, a menționat Ion Chicu.


Preluat de la: Publika.md