Ceva ciudat s-a înmplat cu o navă spațială NASA după ce s-a întors de pe Lună

În luna ianuarie a acestui an, NASA a amînat pînă în septembrie 2025 orbita lunară a astronauților de pe nava spațială Orion în timpul misiunii Artemis 2. În consecință, aterizarea astronauților pe Lună a trebuit să fie amînată pentru 2026, în timpul misiunii Artemis 3. Unul dintre motivele modificărilor în programul de zbor este că NASA continuă să se ocupe de problemele apărute la scutul termic al navei Orion în timpul revenirii pe Pămînt în decembrie 2022, scrie Space, informează focus.

Inginerii NASA continuă să investigheze motivul pentru care scutul termic al navei spațiale Orion a fost deteriorat după un zbor de 25 de zile și s-a întors pe Pămînt pe 11 decembrie 2022.

Scutul termic al navei spațiale a rezistat la viteza de reintrare de 40.000 de kilometri pe oră și a protejat eficient capsula, care va conține astronauți în viitor. Dar s-a dovedit că scutul termic a fost supus, în timpul reintrării, la o uzură mai mare decît se aștepta. Unele părți ale scutului s-au carbonizat nu așa cum se prevăzuse în model, iar din scut s-au desprins mai multe materiale carbonizate decît se aștepta.


Preluat de la: Noi.md