Cetățenii SUA au fost sfătuiți să părăsească Rusia

„Cetățenii americani nu ar trebui să vină în Rusia, iar cei care locuiesc în Rusia sau călătoresc prin Rusia ar trebui să părăsească țara imediat”, a precizat agenția.

Autoritățile americane investighează dacă americani au fost răniți în acest atac, a adăugat Departamentul de Stat: „Monitorizăm îndeaproape situația și încercăm să aflăm dacă cetățeni americani au fost răniți. Sîntem pregătiți să oferim asistență consulară”.

La 7 martie, Ambasada SUA la Moscova și-a informat cetățenii care la moment sînt în Rusia cu privire la amenințarea unor atacuri teroriste în următoarele 48 de ore. „Ambasada monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri de a ataca adunări mari în Moscova, inclusiv concerte”, se arată în mesaj. În urma atacului terorist de la Crocus, purtătoarea de cuvînt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, a declarat că guvernul american a primit anterior informații despre un atac iminent la Moscova. Potrivit acesteia, autoritățile americane au transmis aceste informații părții ruse.


Preluat de la: Noi.md