Cetăţenii care nu vor păstra curăţenia în Capitală vor fi AMENDAŢI

Persoanele care nu vor păstra curăţenia în Capitală vor fi sancţionate dur. Consilierii municipali au aprobat regulamentul cu privire la salubrizarea municipiului Chişinău.

Documentul prevede reguli clare, iar cei care le încalcă riscă amenzi de până la 1 800 de lei. Pentru agenţii economici, penalităţile sunt şi mai dure şi ajung la 9 000 de lei.

De exemplu, încingerea grătarelor în curţile de bloc este interzisă. De asemenea, locuitorii Capitalei nu vor avea voie să arunce gunoiul pe stradă, să meargă cu bicicleta sau rolele pe gazon sau să lipească afişe în locurile neautorizate.

Regulamentul este valabil şi pentru agenţii economici care trebuie să păstreze curăţenia în jurul clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea. Penalităţile vor fi aplicate atât de poliţişti, cât şi de agenţii constatatori din cadrul preturilor de sector. Regulamentul cu privire la salubrizarea municipiului Chişinău intră în vigoare imediat după aprobare şi semnarea de către secretarul general al Consiliului Municipal Chişinău.


Preluat de la: Publika.md