Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării, dotat cu echipamente moderne. Există şi o cameră hiperbarică (FOTO)

Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării se poate lăuda cu echipamente moderne de diagnosticare. Recent, a fost dotat cu cameră hiperbarică, care va permite aplicarea unui tratament non-invaziv contra infecțiilor acute și recuperarea post-infecții, inclusiv post-COVID.

Mai exact, instalația va permite oxigenarea optimă la nivel pulmonar și celular a pacientului, asigurând astfel reconstrucția vaselor sangvine deteriorate, a țesuturilor și chiar a organelor interne. Totodată, tratamentul efectuat în camera hiperbarică declanșează creșterea colagenului, care facilitează vindecarea și restabilirea organismului. Oxigenoterapia ajută, de asemenea, organismul să creeze noi celule albe în sânge, care sunt necesare în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor.

De asemenea, camera hiperbarică va putea fi folosită la tratarea ulcerului piciorului diabetic, precum și osteomielitei. 

Acest utilaj modern va fi util și pentru pacienții care au suferit de anumite tipuri de cancer și care au urmat tratamente cu radiații, precum și pentru persoanele cu radionecroză, ale căror țesuturi sunt deteriorate ca urmare a expunerii excesive la radiații ionizate.

Pe lângă asta, centrul consultativ – diagnostic al Ministerului Apărării a fost dotat cu o centrifugă medicală modernă, două sterilizatoare cu aer cald de diferite capacități și un distilator de apă.

Valoarea investiţiilor se ridică la 68 mii de dolari. Echipamentul medical modern a fost procurat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova din fondurile oferite de Ministerul Apărării.

 

 


Preluat de la: Publika.md