centralele electrice sunt la pământ/ VIDEO

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a comentat atacul masiv lansat de ruşi subliniind că Rusia a folosit peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete.

Ruşii au atacat instalaţii energetice, clădiri rezidenţiale și chiar un troleibuz. “Alimentarea cu energie electrică este restabilită. ”În Harkov și în regiune, în regiunile Zaporijjia, Sumi, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelnițki, Vinniţia, Ivano-Frankivsk – peste tot, acolo unde este nevoie, lucrările de restaurare au loc încă din timpul nopţii” – a afirmat președintele.

Pe fondul acest nou atac masiv rusesc, Zelenski a făcut apel la parteneri să ofere Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană, în special sisteme Patriot.

“Nu există întârzieri în ceea ce priveşte rachetele rusești, aşa cum se întâmplă în cazul pachetelor de ajutor pentru statul nostru… Nu există indecizii în cazul dronelor Shahed, aşa cum se întâmplă în cazul unor politicieni…” – a subliniat Zelenski, sugerând că unii dintre partenerii externi tergiversează furnizarea ajutorului militar pentru Ucraina.

Amintim că rușii au lovit domeniul energetic al Ucrainei, într-un atac masiv lansat în noaptea de 21 spre 22 martie. Oraşul Zaporijjia a fost atacat cu rachete, fiind lovită inclusiv Hidrocentrala DniproGES. De asemenea, autorităţile ucrainene au raportat că linia de alimentare cu energie a Centralei Nucleare Zaporijjia a fost deconectată. Ocupanții ruşi au atacat și Harkivul, administraţia locală informând că în oraş sunt probleme în privinţa alimentării cu energie şi apă. Transportul public electric şi metroul din Harkiv, de asemenea, au fost oprite. Pene de curent au fost înregistrate şi în regiunile Dnipropetrovsk, Poltava și Sumi. Obiective de infrastructură critică au mai fost lovite în regiunile Ivano-Frankivsk, Vinniţia, Mikolaiv și Odesa.

SONDAKİKA ❗

???? Rusya, 31 adet füze ile Kiev ve Harkov’da bulunan NATO komuta merkezlerini vurdu.

Çok sayıda NATO danışmanı öldü/yaralandı.

Yaralanan NATO askerleri tedavi için Polonya’ya gönderiliyor. pic.twitter.com/q1IfkotXBV

— Kadir İML???? (@Ede_46_46) March 22, 2024

????
Rusya, 31 adet füze ile Kiev ve Harkov’da bulunan NATO komuta merkezlerini vurdu.
Çok sayıda NATO danışmanı öldü/yaralandı. Yaralılar Polonya’ya kaldırılıyor pic.twitter.com/vv8RYFAi2i

— A. Ahmet Özdemir (@aahmtt19) March 21, 2024


Preluat de la: Timpul.md