Cele mai devastatoare incendii care s-au produs în ultimii ani în Republica Moldova

În ultimii ani Moldova s-a confruntat cu incendii devastatoare, majoritatea produse în Chișinău. Cel mai grav incendiu din ultimii 40 de ani a avut loc în noiembrie 2017, când a luat foc un depozit de pe strada Uzinelor. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de 27 de ore. Unul dintre ei, un tânăr de 28 de ani, a murit la datorie, iar cadavrul unei femei de 44 de ani a fost găsit după lichidarea incendiului. Şase persoane au fost spitalizate.

Un alt incendiu devastator s-a produs în 2016, în Piaţa Centrală. Peste 130 de pompieri şi salvatori au fost mobilizaţi. Toată tehnica din dotarea Direcţiei Situaţiilor Excepţionale Chişinău, 16 autospeciale, inclusiv patru autoscări, au fost antrenate la stingerea incendiului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit dar pagubele materiale au fost imense. Focul a mistuit în totalitate câteva magazine de electrocasnice şi au afectat o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi.
Tot în 2016, depozitul fostei fabrici de blănuri din Bălţi a luat foc. 40 de pompieri au intervenit cu nouă autospeciale pentru a stinge flăcările care au cuprins o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi din acoperişul clădirii. Nu s-au înregistrat victime.

În vara anului 2015, la restaurantul Butoiaş din sectorul Buiucani al Capitalei a avut loc un incendiu puternic, unde au fost trimişi 120 de pompieri şi 18 autospeciale, adică tot efectivul din Chişinău. Flăcările au distrus acoperişul localului şi o sală de nunţi. Pagubele au fost estimate la cel puţin un milion de lei. Potrivit anchetatorilor, sursa incendiului a fost un scurtcircuit.

În octombrie 2012, a ars cafeneaua din pasajul de deasupra străzii Alexandr Pușkin, care făcea legătură cu centrul comercial Sun City. Şapte autospeciale au fost mobilizate atunci. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit.


Preluat de la: Publika.md