Cele 20 de camioane încărcate cu ajutor umanitar din România se îndreaptă spre Chișinău (VIDEO)

Coloana de 20 de camioane, încărcate cu ajutoare medicale din România pentru Republica Moldova, care au trecut deja Prutul, se îndreaptă spre Chișinău.

Camioanele vor merge spre podul de la Telecentru unde vor întâmpinate de oficiali de la Chișinău, în cadrul unei ceremonii restrânse. Ulterior, ajutoarele umanitare vor fi duse în depozitele Misterului Sănătății și respetiv în spitale. Un singur camion va merge la Institutul de Medicină Urgentă. 

Convoiul umanitar urma să ajungă ieri la Chișinău, însă din anumite motive, aceste lucru nu s-a întâmplat. Guvernul României a aprobat oferirea acestui ajutor în data de 30 aprilie. Tot atunci, în Republica Moldova a ajuns o echipă medicală din România de 52 de persoane, din care 41 sunt medici și asistenți medicali, pentru a lucra cot la cot cu doctorii moldoveni în lupta cu coronavirusul de tip nou. O parte dintre ei au fost dislocați la Spitalul Clinic Republican din Capitală, alţii activează la Institutul de Medicină Urgentă şi la Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chişinău. Restul au fost duşi la instituţiile medicale din Cahul şi Bălţi.


Preluat de la: Publika.md