Cel puțin 770 de studenți depistați cu COVID-19 la o universitate din Marea Britanie

Cel puțin 770 de studenți de la Universitatea Northumbria din nordul Angliei au fost testați pozitiv pentru COVID-19, a confirmat unversitatea pentru Euronews.

„Începând de vineri, 2 octombrie, putem confirma că știm 770 de studenți de la Universitatea Northumbria care au fost testați pozitiv pentru COVID-19, dintre care 78 sunt simptomatici”, a afirmat un purtător de cuvânt al universității.

Universitatea a precizat că le asigură studenților alimente, pe perioada autoizolării.

Irim Ali, membru de cabinet în consiliul orășenesc din Newcastle pentru probleme de sănătate publică, a subliniat că universitățile au întreprins demersuri notabile pentru protecția sanitară a studenților, dar susține că „un mic număr de studenți subminează  aceste eforturi”.

Numărul de cazuri a crescut semnificativ în Regatul Unit în ultimele săptămâni, cu aproape 7.000 de îmbolnăviri depistate într-un interval de 24 de ore anunțate doar vineri.

Recent, autoritățile britanice au implementat măsuri stricte pe plan local, în zonele în care numărul de cazuri crește vertiginos.

Criza sanitară COVID-19 și efectele sale au condus la situația în care unii studenți vor învăța în sistem online. Facultățile își pot alege singure scenariile în care își vor desfășura cursurile, iar cazarea studenților în cămin se va face pe fondul unui protocol stabilit de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.


Preluat de la: Publika.md