Cel mai mare producător de gaze naturale din România a deschis o sucursală la Chișinău

La data de 16 mai 2024, sucursala Chișinău a Romgaz a fost înregistrată la Agenția Servicii de Stat din Republica Moldova, în Registrul de Stat al Persoanelor Juridice.

Răzvan POPESCU, CEO ROMGAZ: „Demersul înregistrării Sucursalei ROMGAZ la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. ROMGAZ dorește să contribuie la asigurarea securității în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”.

Aristotel JUDE, Director General Adjunct ROMGAZ: „În perioada imediat următoare, ROMGAZ va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova. sîntem convinși că prezența ROMGAZ în Republica Moldova și tranzacționarea gazelor naturale pe piața centralizată din Republica Moldova va contribui eficient la liberalizarea pieței gazelor naturale din această țară și la crearea premiselor necesare stabilirii unui preț real în beneficiul consumatorilor”.


Preluat de la: Noi.md