Cel mai bogat om din America Latină, cu o avere de 52 de miliarde de dolari, diagnosticat cu COVID-19

Carlos Slim, cel mai bogat om din America Latină și al șaselea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 52 miliarde de dolari, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Miliardarul sud-american, în vârstă de 80 de ani, prezintă „simptome ușoare” și se simte „foarte bine”, potrivit fiului său.

Anunțul vine la o zi după ce președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, în vârstă de 67 de ani, a fost și el diagnosticat cu COVID-19.

Mexic este una dintre cele mai grav afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, având până acum 1,7 milioane de cazuri confirmate și peste 150.000 de morți. În ultimele zile, Mexicul a anunțat un număr mare de cazuri noi și decese, valorile maxime fiind de peste 20.000 de cazuri și 1.800 de morți. Spitalele sunt copleșite de numărul mare de bolnavi și rata de infectare nu dă semne de scădere.

Președintele Lopez Obrador a anunțat că a încheiat un acord cu Rusia pentru 24 de milioane de doze din vaccinul Sputnik, care urmează să fie livrate în următoarele două luni.

În mesajul transmis luni pe Twitter, fiul lui Carlos Slim a scris că tatăl său „face progrese în lupta cu COVID-19 la o săptămână după ce a prezentat simptome minore”.

Miliardarul mexican și familia lui controlează operatorul telecom America Movil, cel mai mare din Mexic, averea sa ridicându-se la aproximativ 52 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, scrie digi24.


Preluat de la: Publika.md