Cehia interzice aflarea străinilor pe teritoriul său

Din data de 30 ianuarie 2021, se interzice aflarea străinilor pe teritoriul Cehiei, dacă nu au legătura cu atribuţiile de serviciu, realizarea studiilor sau reunificarea familiei, potrivit ultimelor informaţii actualizate, prezentate de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Starea de urgenţă în Cehia este în vigoare până la 14 februarie 2021. Călătoriile în această ţară sunt posibile numai din motive esenţiale. Nu se mai face diferenţă pe bază de categorii de state (zonă roşie, portocalie, verde).

Motivele esenţiale includ în călătoriile la serviciu, la unităţile de îngrijire medicală sau la înmormântări. Motivele esenţiale nu includ activităţile de recreere, vizitarea prietenilor sau sărbători.

Cetăţenilor din ţările non-UE li se interzice accesul în Republica Cehă cu excepţia cazurilor când au permis de şedere eliberat de Republica Cehă sau viză de lung sejur, au reşedinţa într-un stat membru al UE şi dacă intrarea lor este în scop de deplasare spre locul de reşedinţă, muncă, studii, vizită de familie.


Preluat de la: Publika.md