CEC: FĂRĂ EXIT-POLL în cel de-a doilea tur al alegerilor prezidențiale

Situația privind desfășurarea unui exit-poll în cel de-a doilea tur al alegerilor prezidențiale rămână una neclară. Se întâmplă după ce la ședința Comisiei Electorale Centrale de astăzi demersul nu a întrunit numărul necesar de voturi. Mai exact, ”Pentru” au votat patru membri ai CEC, doi s-au abținut, președintele Comisiei Dorin Cimil a votat ”Împotrivă”, iar Veaceslav Agrigoroae a lipsit în momentul supunerii votului.

”Intellect Group și o asociația obștească (SPERO) a inștiințat CEC despre intenția de a efectua exit-poll la 100 de secții de votare. La ieșirea din secțiile de votare vor fi antrenați 150 de angajați.”, a declarat membrul CEC, Vladimir Șarban.

Totodată, directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi, a menționat că niciun rezultat nu poate confirma sau infirma rezultate reale ale alegerilor.

”Experții internaționali vor monitoriza lucrul nostru. Marja de eroare va fi de 3 la sută. Datele vor fi doar pe Republica Moldova, va fi menționată modelarea privind votul în străinătate, după votul în primul tur.”, a afirmat directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi.

PUBLIKA.MD amintește că turul doi al alegerilor prezidențiale vor avea loc în data de 15 noiembrie, la care vor participa  cei doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi în turul I – Maia Sandu și Igor Dodon.

Astfel, liderul PAS a acumulat 487 de mii 635 de voturi sau 36,16%, iar candidatul independent, Igor Dodon, – 439 de mii 866 de voturi sau 32,61%.


Preluat de la: Publika.md