CEC a respins solicitarea lui Candu, care a cerut retragerea hotărârii prin care i-a fost respinsă înregistrarea în cursa pentru prezidenţiale

CEC a respins solicitarea liderului PRO MOLDOVA, Andrian Candu, care a cerut retragerea hotărârii prin care i-a fost respinsă înregistrarea în cursa pentru prezidenţiale. În acest context, Candu a solicitat instituţiei să emită o nouă hotărâre cu privire la înregistrarea lui în calitate de candidat la preşedinţie.

În solicitare, liderul PRO MOLDOVA mai spune că membrii CEC au admis un comportament discriminatoriu faţă de el în comparaţie cu ultimii doi pretendenţi înregistraţi în cursa electorală – Dorin Chirtoacă şi Octavian Ţîcu.

Mai exact, atunci când au fost revăzute listele de subscripţie ale celor doi au fost depistate nereguli, încă aceştia au fost înregistraţi, lucru care nu s-a întâmplat şi în cazul lui.

Membrii CEC spun că nu există niciun motiv să anuleze prima decizie prin care Candu nu a fost înregistrat în cursa pentru prezidenţiale. Şi asta pentru că, în cazul lui Candu, ca în situaţia celorlalţi doi candidaţi a fost aplicată aceeaşi metodă de reexaminare a listelor de subscripţie şi nu este vorba despre nicio discriminare.

 


Preluat de la: Publika.md