Ceban referitor la câinii maidanezi: "Noi nu putem să punem mai presus de sănătatea oamenilor, iubitorii de animale şi aceste animale care se plimbă nestingherite"

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut subalternilor să elaboreze un plan pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi din Chişinău. Asta după ce Publika TV a mediatizat cazul a doi copii din sectorul Ciocana, care au fost atacaţi de o haită de câini.

„În conformitate cu legislaţia în vigoare, dar fără bocete şi tot felul de interpretări. Vor veni să protesteze, lasă-i să vină să protesteze. Noi nu putem să punem mai presus sănătatea copiilor şi a oamenilor, sănătatea publică decât iubitorii de animale şi aceste animale care se plimbă nestingherite.”

Primarul le-a cerut angajaţilor Întreprinderii Municipale „Autosalubritate” şi ai Direcţiei Generale Locativ-Comunale să vină cu soluţii concrete. De asemenea, responsabilii trebuie să verifice şantierele de construcţii unde se adăpostesc mulţi câini fără stăpâni care, după finalizarea lucrărilor, ajung pe străzi.

În prezent, maidanezii din Capitală nu mai sunt sterilizaţi, pentru că la necropolă nu este niciun veterinar. Potrivit autorităţile, pe străzile din Capitală sunt în jur de patru mii de câini fără stăpân.


Preluat de la: Publika.md