Cea mai veche fabrică de bere din lume ar fi fost descoperită în Egipt

Arheologii din Egipt au descoperit ceea ce ar putea fi cea mai veche fabrică de bere din lume, datând de acum aproximativ 5.000 de ani, informează digi24.

Echipa americano-egipteană a găsit fabrica în orașul Abydos din deșert.

Potrivit Consiliului Suprem al Antichităților, o agenție guvernamentală din Egipt însărcinată cu protejarea și promovarea moștenirii culturale a țării, fabrica probabil datează din vremea regelui Narmer și descoperirea ar putea reprezenta „cea mai veche fabrică de bere de mare capacitate din lume”. Regele Narmer a domnit acum mai mult de 5.000 de ani. A fondat Prima Dinastie și este considerat unificatorul Egiptului.

Fabrica de bere era compusă din opt zone de producție, fiecare având o lungime de 20 de metri și conținând câte 40 de vase de pământ în care se încălzea amestecul de cereale și apă, a explicat secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităților, Mostafa Waziry.

Este posibil ca fabrica să fi fost construită în Abydos pentru a furniza bere pentru ritualurile care aveau loc în criptele regilor Egiptului, se arată într-un comunicat al Ministerului de Turism din Egipt în care sunt citați arheologi și unul dintre liderii misiunii, Matthew Adams de la Universitatea din New York.

Producție ar fi fost ridicată, estimându-se că fabrica era capabilă să producă aproximativ 22.000 de litri de bere în același timp. „În timpul săpăturilor efectuate în acest loc s-au descoperit dovezi care susțin ideea că berea era folosită în ritualuri”, se mai arată în comunicat.

Abydos este unul dintre cele mai vechi orașe din Egipt și găzduiește multe cimitire și temple.


Preluat de la: Publika.md