Ce ședință de judecată urma să fie astăzi la Judecătoria Buiucani, asaltată cu „alerte cu bombă”

 Astfel, la ora 11:30, Judecătoria Buiucani ar urma să examineze dosarul în care este vizată Evghenia Guțul, dar și o secretară din cadrul Oficiului Central al fostului Partid „Șor”, Svetlana Popan, privind „finanțarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor sau ale fondurilor electorale”.

Astăzi, 3 iunie, Judecătoria Buiucani a fost „asaltată” de două alerte cu bombă. Imediat ce au fost finalizate verificările în primul caz după apelul unui bărbat, a parvenit un nou apel telefonic efectuat de o femeie, a anunțat Poliția.

Prima ședință în dosarul în care este vizată bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul a avut loc pe 30 aprilie la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani. Astfel, ședința a fost amânată până pe data de 27 mai, după ce apărarea a cerut actele traduse în limba rusă.

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

În mai 2023, Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. 

La 19 iulie 2023, guvernatoarea a depus jurământul, în cadrul unei ședințe festive a Adunării Populare a Găgăuziei.

La evenimentul nu a participat vreun reprezentant al autorităților centrale. Guvernul a anunțat că are „alte acțiuni, mai prioritare”.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a explicat de ce nu a participat la ceremonia de învestire a bașcanei Găgăuziei.


Preluat de la: Unimedia.info