Ce se întîmplă în organismul tău dacă mănînci jumătate de ceapă pe zi

Este importat să ştiţi că ceapă conţine elemente esenţiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, călîu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu.

Potrivit unui studiu realizat în Franţa, consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sîn.

Alte beneficii:

Beneficii cardiovasculare

Există dovezi care susţin că substanţele care se găsesc în ceapă au acţiune anti-coagulanta şi previn cheagurile de sînge nedorite. De asemenea, scad nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sînge şi îmbunătăţesc funcţia de membrana din celulele roşii de sînge. Cu alte cuvinte, consumul de ceapă previne atacul de cord.

Beneficii pentru oase şi ţesutul conjunctiv

Studiile demonstrează că ceapă ajuta la creşterea densităţii osoase, avînd efecte benefice la femeile aflate la vîrsta menopauzei. În plus, exista dovezi că femeile în vîrstă îşi reduc riscul de fracturi de şold dacă mănîncă ceapă zilnic.

Beneficii anti-inflamatorii

O moleculă unică aflată în porţiunea bulbară a cepei inhiba acţiunea celulelor macrofage – celule albe care joacă un rol important în imunitate şi care declanşează mecanisme de apărare ce au răspunsuri inflamatorii la scară largă în organism. Antioxidanţii din ceapa îţi oferă surse anti-inflamatorii bune şi împiedica oxidarea acizilor graşi în corpul tău.


Preluat de la: Noi.md