Ce să mănînci ca să întinereşti

Întinereşti dacă mănînci afinele. Delicioasele şi sănătoasele afine conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi, atît de importanţi în „lupta” împotriva îmbătrînirii pielii, atît din cauza înaintării în vîrstă, cît şi a efectelor pe care soarele – indiferent de anotimp – le are asupra pielii.

Întinereşti dacă mănînci seminţe de susan. Acestea conţin o cantitate ridicată de calciu şi minerale precum fier, magneziu şi fosfor. Caută gustările naturale pe bază de seminţe de susan sau foloseşte sosul tahini – care se bazează pe seminţele de susan – atunci cînd pregăteşti diverse salate.

Ciocolata. Da, ai citit bine, însă nu ciocolata cu lapte, ci cea neagră. Aceasta conţine flavanoli, substanţe care îmbunătăţesc circulaţia sanguină la nivelul pielii, ceea ce face ca tenul să capete un aspect radios. Aceste substanţe au şi capacitatea de a proteja pielea de efectele radiaţiilor solare. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu consumul de ciocolată. Moderaţia este esenţială!

Seminţele de rodie. Pot fi folosite atît în pregătirea deserturilor, cît şi a salatelor, oferindu-le un gust uşor acrişor. Rodia este benefică datorită faptului că acţionează împotriva radicalilor liberi şi ajută la păstrarea colagenului în piele.

Ceaiul verde. Şi nu în cele din urmă, ceaiul verde, celebru pentru efectele sale antioxidante, datorate flavonoizilor, care contracarează îmbătrînirea pielii cauzate, spre exemplu, de fumat, sau de alte substanţe toxice. Consumă-l însă înainte de ora 17, dacă vrei să eviţi eventuale probleme cu somnul.


Preluat de la: Noi.md