Ce conţine lotul primit ieri din China? Precizările ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu precizări privind conţinutul lotului, care a fost adus, ieri, cu o rută aeriană charter din China. 

Potrivit ministrului, lotul conţine 80 de mii de kituri de amplificare, 80 de  mii de kituri de extractie si 50 de mii de kituri de prelevare a probelor, care vor fi folosite pe platforma laboratoarelor ANSP.

De asemenea, este vorba de 196 de mii de ecrane de protecţie şi peste 100 de mii de respiratoare, 200 de mii de viziere de protectie pentru uz multiplu si pot fi prelucrate.

În acest lot s-au regăsit şi donaţiile din partea unor companii. Astfel, Orange Moldova a livrat 15 mii de mănuşi, 15 mii respiratoare, 15 mii de costume, 15 mii de perechi de încălţăminte de protecţie şi 2 mii de ecrane de protecţie. „Toate sunt deja livrate sunt institutiilor medicale spitaliceşti cu componenta de terapie intensivă, dar si pentru asistenţa primară”, a spus Dumbrăveanu.

Moldretail Grup a donat 15 mii respiratoare cu eficienţă de filtrare de 95%.

UNICEF Moldova a oferit 2 mii de ochelari şi măşti de protecţie, 19 360 de respiratoare, 649 de termometre.

„Avem un lot oferit de comunitatea evreiasca mănuşi medicale 480 de mii de bucăţi. Există echipamente donate de persoane fizice, mănuşi, măşti. Există donaţii direcţionate spre MAI, Ministerul Apărării, dar şi donaţii în baza parteneriatelor dintre localităţi. De exemplu, 40 de mii de măşti pentru oraşul Ungheni, 10 mii de măşti pentru satul Hirtopul mare, Criuleni”, a precizat ministrul.

Viorica Dumbrăveanu a mai menţionat că săptămâna aceasta se mai aşteaptă un lot cu echipamente de protecţie din Turcia.

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie