Ce audiență a avut încoronarea regelui Charles. Nu concurează cu cele înregistrate de regina-mamă sau la funeraliile Prințesei Diana

Întreg mapamondul a urmărit ieri încoronarea regelui Charles al III-lea, mai ales că a fost o premieră în ultimii 70 de ani. În Marea Britanie, transmisiunile asigurate de grupul BBC au adunat în fața ecranelor 14 milioane de telespectatori. E un indice impunător, însă departe de a concura cu audiențele înregistrate din timpul ceremoniei funerare a reginei Elizabeta a II-a sau chiar din ziua când suverana a fost încoronată. 

În medie, 13,4 milioane de telespectatori britanici – dintr-o populaţie de 67 milioane de locuitori – au urmărit principalele două posturi TV ale grupului public de radio şi televiziune din Regatul Unit, BBC în timpul ceremoniei de încoronare. Acest număr a crescut la peste 14 milioane de telespectatori în momentul în care coroana a fost depusă pe capul regelui britanic, în vârstă de 74 de ani, a precizat biroul de presă al grupului BBC

Pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, organizate în septembrie 2022, media de audienţă a fost de peste 26 de milioane de telespectatori, cu un vârf de 28 de milioane de telespectatori, din care 18,5 milioane au ales să urmărească transmisiunile BBC.

Încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953 – prima ceremonie de acest tip care a fost televizată – a fost vizionată de 27 de milioane de persoane în Regatul Unit, potrivit biroului de presă de la Palatul Buckingham.

Funeraliile prinţesei Diana din 1997 au fost urmărite de 32 de milioane de telespectatori.


Preluat de la: Publika.md