Ce arată un studiu privind riscul de infectare cu Covid-19 în sălile de fitness

Cercetătorii au analizat peste 62 de milioane de vizite la sala de sport din 14 țări europene și au descoperit că doar 487 de infecții au fost raportate de operatori.

S-a vorbit mult despre faptul că sălile de sport ar trebui să rămână deschise sau să fie forțate să închidă în timp ce lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus. Însă un nou studiu a sugerat că sălile de sport din întreaga Europă prezintă un risc extrem de scăzut de infecție și ar trebui menținute deschise pentru sănătatea și bunăstarea comunităților lor, scrie gandul.ro.

După ce au analizat peste 62 de milioane de vizite la sala de sport din 14 țări europene din septembrie, cercetătorii de la Universitatea Sheffield Hallam au descoperit că doar 487 de infecții au fost raportate de către operatori, ceea ce rezultă o rată de 0,78 cazuri la 100.000 de vizite.

Studiul SafeACTiVE a fost realizat de Centrul de cercetare avansată în domeniul sănătății (AWRC) al Universității Sheffield Hallam, alături de Universitatea King Juan Carlos din Madrid, Spania.

„Știm că forma fizică poate ajuta la reducerea severității infecției cu Covid-19 și, mai mult, a fi activ ne poate ajuta să facem față psihologic atunci când ne confruntăm cu provocările unui al doilea val de pandemie din Europa”, a declarat profesorul Rob Copeland.

Cercetarea lui Sheffield Hallam a fost comandată de EuropeActive – o asociație non-profit pentru sectorul european de fitness și activitate fizică.

„Sunt încântat să confirm un nivel atât de scăzut de risc de infecție în cluburile de fitness și de sănătate, consolidând mesajul că fitnessul și activitatea fizică sunt o parte fundamentală a soluției în timpul Covid -19 pandemie pentru a ajuta la întărirea și îmbunătățirea funcționării imune și la un risc mai mic de boli virale” a precizat profesorul Alfonso Jimenez, șeful think-thank-uluiEuropeActive.

Raportul complet va fi lansat în noiembrie.


Preluat de la: Publika.md