Ce acord au semnat IGSU și ANRE

Acordul semnat între părți are drept scop realizarea unei cooperări mai strînse între entități în vederea stabilirii și respectării procedurii de comunicare și cercetare a circumstanțelor și cauzelor de producere a incendiilor provocate de centrale, rețele și instalații electrice.

În baza acestui document instituțiile vor cerceta în comun circumstanțele și cauzele producerii incendiilor provocate de instalații electrice, dar și vor contribui în procesul de elaborare a actelor normativ -tehnice cu privire la apărarea împotriva incendiilor cauzate de instalații electrice.

Mai mult, entitățile vor coopera în procesul de elaborare a programelor de instruire, dar și la avizarea proiectelor de documente normativ-tehnice și instrucțiuni. Totodată în baza acordului părțile vor realiza în comun acțiuni de prevenire a incendiilor cauzate de instalații electrice, precum și informarea cetățenilor privind respectarea normelor antiincendiare.

Ambele instituții vor conlucra activ în organizarea evenimentelor comune precum mese rotunde, seminare, dar și conferințe, ateliere. Aceste activități vor favoriza creșterea nivelului de siguranță în domeniu și vor asigura securitatea cetățenilor în situații de risc.

Potrivit IGSU în ultimii 30 de ani peste 20% din numărul total de incendii au la bază cauze legate de instalații electrice, iar 12% din aceste situații ar putea fi preîntîmpinate prin acțiuni comune de prevenire.


Preluat de la: Noi.md