Ce a pățit un influencer după ce a tras cu artificii dintr-un elicopter într-o mașină de lux

Suk Min Choi, în vîrstă de 24 de ani, care se prezintă Alex Choi pe rețelele sociale, a fost arestat miercuri și acuzat că a provocat plasarea unui dispozitiv exploziv sau incendiar pe o aeronavă, a anunțat Procuratura SUA pentru Districtul Central din California.

Alex Choi, care are 923.000 de urmăritori pe YouTube și 1,2 milioane de urmăritori pe Instagram, a postat un videoclip intitulat „Distrugerea unui Lamborghini cu artificii” pe 4 iulie 2023, potrivit unei declarații pe propria răspundere depusă odată cu plîngerea penală.

Videoclipul de aproape 11 minute, care nu mai este postat pe paginile de socializare ale lui Choi, arată două femei trăgînd cu artificii din elicopter spre mașina sport, se arată în declarația pe propria răspundere.

După ce a filmat ceea ce pare a fi o versiune live-action a unei scene ficționale de joc video, videoclipul trece la o privire din culise la modul în care Choi a filmat prima treime a videoclipului. În această porțiune a videoclipului, Choi ar fi făcut diferite referiri la el însuși coordonînd filmarea”, a spus Procuratura SUA.

Autoritățile cred că filmarea a fost realizată în iunie 2023, într-o zonă deținută de autoritățile federale din El Mirage Dry Lakebed, în regiunea San Bernardino, California. Biroul de Administrare Terestră a furnizat fotografii cu urmele de anvelope lăsate în urmă de mașina sport, potrivit procurorilor.

Choi este, de asemenea, acuzat că nu are permisele corespunzătoare pentru a filma în zonă, inclusiv aprobarea Administrației Federale a Aviației pentru activitățile planificate de filmare care implică elicopterul, potrivit declarației pe propria răspundere.

În plus, procurorii au spus că Alex Choi a călătorit la Las Vegas pentru a cumpăra artificiile, deoarece acestea sînt ilegale în California.

Nicio altă persoană implicată în videoclip nu a fost numită în declarația pe propria răspundere. Nu au fost raportate răni ca urmare a cascadorii, a declarat pentru CNN Ciaran McEvoy, purtătorul de cuvînt al biroului procurorului american.

Zeci de videoclipuri de pe canalul YouTube al lui Alex Choi prezintă mașini sport de lux strălucitoare, deși cel mai recent videoclip a fost postat în decembrie.

Choi și-a făcut apariția inițială în instanță joi și a fost eliberat cu o cauțiune de 50.000 de dolari, a spus McEvoy. Choi nu a depus o pledoarie. Trimiterea în judecată este programată pentru 2 iulie. El riscă pînă la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, potrivit procurorilor.


Preluat de la: Noi.md