Cazul femeii de serviciu care a câştigat din greşeală alegerile într-un mic sat din Rusia

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaia a şters praful şi a spălat cu mopul în birourile Primăriei Povalihino, un mic sat din regiunea Kostroma. Acum se pregăteşte să renunţe la postul de femeie de serviciu pentru cel de primar după ce a câştigat fără să-şi fi dorit în alegerile locale.

Cazul Marina Udgodskaia poate fi inclus la categoria protest faţă de deprinderile Rusiei lui Putin. S-a produs în Povalihino, un mic de câteva sute de locuitori. În vârstă de 35 de ani, Marina Udgodskaia a ajuns candidată la Primăria Povalihino la cererea fostului primar,  Nikolai Loktev, membru al Rusiei Unite, partidul care asigură baza electorală pentru preşedintele Vladimir Putin.

Loktev, un fost poliţist în vârstă de 58 de ani, avea nevoie de un „rival” în alegeri pentru a asigura cerinţa minimă de doi candidaţi, aşa cum spune legea, şi a rugat-o pe Udgodskaia să îndeplinească acest rol. El spera la o victorie facilă, în timp ce ea nu dorea decât să-şi ajute şeful.

Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. După numărarea voturilor, Marina Udgodskaia a fost declarată învingătoare cu 62%, în timp ce Nikolai Loktev a luat 32%, transmite BBC News.

„El a fost uimit şi ea a fost uluită!”, a spus pentru BBC o femeie din localitate, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.

Acum, femeia nu mai răspunde la telefon și încearcă să evite lumea până la sfârșitul acestei săptămâni, când va fi instalată oficial în funcție.


Preluat de la: Publika.md