Caz șocant! O profesoară suspectă de COVID-19 a murit în fața elevilor săi în timp ce le preda online

O profesoară suspectă de COVID-19 a murit în fața elevilor săi în timp ce le preda online. Aceștia s-au oferit să apeleze numărul de urgență însă Paola De Simone a apucat să spună doar „nu pot” și s-a prăbușit, scrie gandul.ro.

Paola De Simone, în vârstă de 46 de ani, era profesoară la Universidad Argentina de la Empresa (UADE) din Buenos Aires.

În timpul unei lecții pe care a ținut-o miercuri pe Zoom, le-a spus studenților că nu se simte prea bine și că nu poate respira, potrivit Diari Mes. Unii dintre studenți au întrebat-o unde locuiește ca să poată suna la numărul de urgență pentru a solicita o ambulanță, însă profesoara a apucat să spună doar „nu pot” și apoi s-a prăbușit, relatează presa locală.

Cu câteva zile înainte de a muri, Paola De simone era îngrijorată de sănătate ei întrucât avea simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 de mai bine de o lună.

”Eu și colegii mei au fost ultimele persoane cu care a vorbit. Ne-a mărturisit că are pneumonie și am văzut că se simțea mai rău decât la cursurile precedente. La un moment dat, nu mai schimba slide-urile din prezentare, nu mai vorbea și nu se mai putea ține pe picioare”, a povestit una dintre studentele profesoarei, Ana Breccia.

Profesoara era căsătorită cu un medic și avea o fiică. Soțul, care a fost foarte ocupat în timpul pandemiei, a fost cel care a găsit-o decedată în casă.

Femeia era foarte apreciată de studenții ei – „o profesoară excelentă, dar mai presus de toate, un om excelent, iubit și admirat de toți studenții ei. O profesoară de neuitat, una care te ajută la orice, care te face să iubești învățătura, care ar fi făcut orice pentru studenții ei. Îți vom duce dorul”, a scris unul dintre studenți pe Twitter.


Preluat de la: Publika.md