Caz șocant în India. O tânără cu COVID, violată de paramedic în drum spre spital

O tânără de 19 ani din orașul Aranmula, confirmată cu noul coronavirus, ar fi fost violată sâmbătă seara de un paramedic în ambulanță, în drum spre spitalul din Pandalam, districtul Kerala, relatează Daily Mail, citat de libertatea.ro.

Fata a povestit incidentul, iar bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost arestat duminică dimineața. Paramedicul este considerat un infractor obișnuit, cu mai multe dosare penale la activ. El a preluat victima împreună cu o altă femeie, în vârstă de 42 de ani, de la spitalul general guvernamental Adoor, după ce ambele au fost teste pozitiv pentru coronavirus. După ce a lăsat-o pe femeia mai în vârstă, din Adoor, într-un centru COVID din Aranmula, paramedicul a pornit cu victima spre centrul de tratament COVID din Pandalam.

Potrivit site-ului Bangalore Mirror, paramedicul a dus-o pe tânără într-o zonă retrasă, și-a scos echipamentul de protecție și a violat-o pe fată, în jurul orei 22:00. Suspectul i-ar fi cerut scuze victimei înainte de a o amenința să păstreze tăcerea și de a o lăsa la spital.

Când a ajuns la spital, tânăra a povestit conducerii spitalului că a fost violată de paramedicul ambulanței, iar bărbatul a fost arestat duminică dimineață.

Ministrul Sănătății, KK Shailaja, o femeie de 63 de ani, a descris atacul din Kerala ca fiind ”șocant” și ”inuman”. Un oficial al departamentului de sănătate a declarat pentru The Indian Express că pacienții dintr-o anumită localitate sunt, de obicei, ridicați împreună și duși la spital.

Oficialul a spus: ”Cabina șoferului este împărțită și niciun alt cadru medical nu îl însoțește pe paramedic în timp ce transportă pacienții la spital. Aceasta este pentru a limita expunerea lucrătorilor din domeniul sănătății la persoanele infectate. Doar dacă pacientul este grav trimitem o asistentă medicală. În acest caz, ambii pacienți au fost stabili”.

India este considerată cea mai periculoasă ţară din lume pentru femei din cauza riscului mărit de violenţe sexuale şi sclavie modernă.

India a depăşit Brazilia şi a devenit luni, 7 septembrie 2020, a doua ţară din lume la numărul de infectări cu noul coronavirus, după Statele Unite, potrivit unui clasament întocmit de jurnaliştii de la AFP pe baza unor statistici oficiale. India a ajuns la 4,3 milioane de infectări de la debutul pandemiei.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie