Caz revoltător de sclavie în judeţul Maramureş! O familie racola persoane cu handicap, care erau bătute, înfometate şi supuse la munci istovitoare

Caz revoltător de sclavie în România. Membrii unei familii din județul Maramureș sunt acuzați că ar fi racolat persoane cu handicap, i-ar fi bătut, înfometat și supus muncilor fizice la ferma pe care o au în proprietate.

În asemenea manieră ar fi acționat din mai 2019 și până nu demult, când oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul suspecților, reușind să salveze cinci dintre victime.

Membrii grupării obișnuiau să meargă la Gara din Baia Mare, identificau persoane vulnerabile, le promiteau adăpost și lucru plătit și așa îi convingeau să meargă cu ei. În cazuri mai nefericite, oamenii sărmani erau, pur și simplu, răpiți.

Ulterior, victimele erau deposedate de acte de identitate și de telefoanele mobile. În gospodăria suspecților, aceștia erau puși să aibă grijă de animale sau să meargă la câmp. Munceau până la epuizare, iar seara erau băgați în anexele din curte, care erau închise cu lacăte. Suspecţii au fost reținuți.


Preluat de la: Publika.md