CATASTROFA aviatică din Ucraina. Numărul deceselor a ajuns la 25

Numărul persoanelor decedate în catastrofa aviatică din Ucraina a ajuns la 25, scrie agenția UNIAN, cu referire la Procuratura generală.

”La ora actuală, preliminar, sunt 25 de persoane decedate, alte două se află în stare gravă la spital”, se arată în comunicatul oficiului procurorului general al Ucrainei.

Starea unuia dintre răniți este foarte gravă. Acesta s-a ales cu arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului și a fost operat de urgență la centrul de combustie din Harkov. 

Celălalt rănit se află în spitalul militar din localitate. Potrivit medicilor, starea lui este de gravitate medie. 

Procuratura generală din Ucraina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de zbor și pregătirea acestuia, ce a provocat o tragedie aviatică soldată cu consecințe grave.

Potrivit forțelor armate ale Ucrainei, la bordul avionului se aflau 27 de persoane, nu 28, cum se anunțase inițial. În ultimul moment, un cadet nu a fost admis la bord. 18 cadeți și șapte membri ai echipajului au decedat.

Guvernatorul regiunii Harkov Alexei Kucer a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că înainte de prăbușirea avionului pilotul a raportat că unul din motoare a ieșit din funcțiune. Totuși, potrivit guvernatorului, defecțiunea unui motor nu ar fi trebuit să prezinte o situație critică pentru un pilot cu experiență, care conducea avionul.

Totodată, Kucer a menționat că în momentul prăbușirii avionului pasagerii săreau din mers, în încercarea de a se salva. 

PUBLIKA.MD amintește că tragedia aviatică s-a produs vineri, în jurul orei 20:50, când un avion AN-26 s-a prăbușit.

CITEȘTE ȘI TRAGEDIE AVIATICĂ în Ucraina. 22 de persoane au murit, după ce un avion s-a prăbușit în regiunea Harkov (VIDEO)

 

 

 


Preluat de la: Publika.md