Casa Albă despre respingerea atacului Iranului asupra Israelului: A fost un succes incredibil 

Declarația a fost făcută într-un comentariu pentru CNN de către coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, relatează „Adevărul european”.

El a declarat că apărarea aeriană a Israelului împotriva a „cîteva sute de drone și rachete timp de cîteva ore” arată că Iranul „nu este puterea militară care vrea să pară că este”.

„A fost un succes incredibil care a dovedit cu adevărat superioritatea militară a Israelului și, la fel de important, avantajul său diplomatic, faptul că au prieteni în regiune, că au prieteni în întreaga lume care sînt dispuși să îi ajute”, a precizat Kirby.

Reamintim, în noaptea de 14 aprilie, Iranul a atacat masiv Israelul cu drone și rachete.

Forțele de apărare israeliene au declarat că Iranul și forțele pro-iraniene din regiune în timpul atacului din 13-14 aprilie au lansat peste 300 de ținte aeriene asupra Israelului, dintre care aproximativ 170 au fost drone de atac, peste 30 – rachete de croazieră și 120 – rachete balistice, aproape toate fiind doborîte.

Președintele SUA, Joe Biden, a reunit o echipă de securitate pentru a discuta despre atac și a avut o discuție cu prim-ministrul Israelului. De asemenea, el a declarat că a convocat o reuniune extraordinară a liderilor G7 pentru 14 aprilie pentru a coordona un răspuns diplomatic la atacul iranian.

Presa a relatat anterior că Biden, într-o conversație cu Benjamin Netanyahu, a avertizat că Statele Unite nu vor participa la o eventuală acțiune israeliană împotriva Iranului ca răspuns la acest atac.


Preluat de la: Noi.md