Carla’s Dreams și The Motans cer ajutor statului român. Artiștii au trimis autorităților o scrisoare deschisă

Trupa Carlas Dreams și băieții de la The Motans se numără printre cei aproape 100 de cântăreți de peste Prut care cer ajutor statului român în perioada pandemiei de COVID-19. Aceștia au trimis Guvernului de la Bucureşti o scrisoare, prin care solicită ca toți artiștii să fie incluși în planul de sprijin al sectorului cultural, pentru perioada în care le-au fost suspendate concertele.

Interpreţii se declară surprinși că Executivul i-a vizat în schema de ajutor doar pe operatorii culturali, organizatorii de festivaluri, evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorii de bilete, librari și editori, dar i-a ignorat pe cântăreți.   

Printre cei care au semnat scrisoarea se numără şi Smiley, Delia, Horia Brenciu, Loredana Groza, Inna, Antonia și Ștefan Bănică Junior.   

Autoritățile de la București au anunțat săptămâna trecută o schemă de sprijin a sectorului cultural, în valoare de 100 de milioane de euro, sub formă de granturi. Pentru a obține suport financiar, toate entitățile private care au activat în ultimii doi ani în domeniul spectacolelor, audiovizualului și educației culturale, trebuie să se înscrie în Registrul sectorului cultural până în 25 noiembrie. 


Preluat de la: Publika.md