Care sînt, de fapt, speciile de papagali vorbitori

Dar cîte specii de astfel de păsări viu colorate există și care sînt acestea?

Care sînt, de fapt, speciile de papagali vorbitori

Deși nu toți papagalii sînt vorbitori, unele dintre aceste păsări pot reproduce cîteva cuvinte. Ei bine, dacă ai ales un astfel de animal de companie, pentru a-l învăța să vorbească trebuie să exersezi cu el și să îi acorzi timp. Aceste minunate păsări reușesc să reproducă cuvinte atunci cînd nu sînt stresate. De asemenea, trebuie să menționăm că papagalii vor vorbi mai greu dacă sînt ținuți în volieră. Mai departe vă vom spune care sînt cele mai cunoscute specii de papagali vorbitori.

Printre cele mai cunoscute specii de papagali vorbitori se află și perușul. Aceste minunate păsări sînt foarte istețe și învață repede unele cuvinte dacă îi acordați puțină atenție. Mulți oameni aleg să aibă ca animal de companie o astfel de pasăre, deoarece este foarte ușor de întreținut și nu este prea scumpă.

Papagalul amazonian

Ei bine, această minunată pasăre poate să trăiască chiar și 50 de ani. Așadar, un papagal amazonian poate fi un animal de companie pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, prețul unei astfel de păsări este ceva mai mare decît cel al perușilor. Papagalul amazonian este viu colorat și reușește foarte repede să reproducă cuvinte. Pe lîngă asta, el poate învăța ușor diverse trucuri.

Papagalul gri african

Acest papagal mai este numit și Jako și este considerat a fi foarte vorbăreț. Papagalul gri african nu are nevoie de dresaj și învață singur să vorbească. Ba chiar mai mult de atît, se pare că este foarte greu să îl faci să tacă, odată ce a învățat unele cuvinte. Este important să menționăm că Jako poate reproduce chiar și propoziții, iar atunci cînd se plictisește începe să imite unele sunete pe care le aude.

Marele Alexandru

Printre papagalii vorbitori se numără și Marele Alexandru. Acest papagal vorbește ușor și poate scoate primele cuvinte în jurul vîrstei de 1 an. De asemenea, această pasăre poate pronunța cuvintele cu claritate și poate reproduce cu ușurință sunetele pe care le aude sau glasul altor păsări.

Curiozități despre papagali

Știați că papagalii sînt monogami? Se pare că aceștia sînt foarte devotați în relația de cuplu, fiind foarte loiali partenerului.

Papagalii se numără printre cele mai sociabile specii de animale. Chiar dacă vorbesc sau nu, aceste păsări minunate sînt foarte prietenoase, dar pot trece și prin alte stări: pot fi și supărăcioase, pot să sufere din dragoste sau să fie deprimate.

Nu mulți știu acest lucru, însă deși ciripesc, fluieră sau chiar spun unele cuvinte, papagalii nu au corzi vocale. Aceste păsări își stăpînesc foarte bine traheea și reproduc sunetele apăsînd aerul pe care îl inspiră.

De asemenea, papagalii sînt singurele păsări care pot imita vocea unei persoane. După cum spuneam, unele dintre aceste păsări pot reproduce chiar și propoziții întregi și înțeleg foarte multe cuvinte.


Preluat de la: Noi.md