Capitala Suediei paralizată de ninsori. Traficul, dat peste cap pe toate căile de transport

Cantități masive de zăpadă au căzut în toată Suedia, în doar câteva zile, dar Capitala pare să fie cel mai grav afectată. Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos pe toate căile de transport. Trenurile, autobuzele și avioanele au înregistrat întârzieri uriașe, informează digi24.

În capitala ţării, Stockholm, cantitatea masivă de zăpadă a paralizat circulaţia trenurilor şi a autobuzelor, în timp ce de pe aeroportul local multe aeronave au putut să decoleze doar după întârzieri foarte mari, iar altele deloc.

Pe drumurile publice s-au creat blocaje în mai multe regiuni ale țării, a anunţat Agenţia de Transport din Suedia, iar peste trei mii de elevi din oraşele Trollhattan şi Vanersborg, situate la nord de Goteborg, nu au putut merge la școală din cauza viscolului, orele având loc în format online.

Meteorologii anunță că vremea severă va continua. „Ninsoarea nu se va opri. Vom curăţa zăpada din nou şi din nou, însă ea va continua să cadă”, a precizat un purtător de cuvânt al aceleiaşi agenţii suedeze pentru postul de televiziune SVT.


Preluat de la: Publika.md