Cântăreața Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a rămas fără vila, complexul rezidențial și terenurile din Crimeea: „Au fost naționalizate”

Activele artistei de origine tătară, născută la Oș, Kîrgîstanul de azi, fost în URSS, au fost naționalizate și vor fi scoase la vânzare. Decizia vizează vila pe care o deținea, două terenuri și un complex rezidențial din Alușta, una din cele mai cunoscute stațiuni balneare din Crimeea.

Potrivit lui Vladimir Konstantinov, „proprietățile erau înregistrate pe numele apropiaților ei”.

În 2016 Jamala a reprezentat Ucraina la Eurovision (Stockholm, Suedia) și a câștigat concursul muzical interpretând cântecul „1944”, care evocă deportarea tătarilor din Crimeea.

În total, „peste 110 obiective suplimentare au fost adăugate pe lista proprietăților naționalizate ale persoanelor fizice și juridice ucrainene care au o poziție ostilă față de Rusia și susțin regimul de la Kiev“.

La finalul anului trecut, rușii naționalizaseră în Crimeea 1.150 de bunuri mobile și imobile care aparțineau unui număr de 77 de persoane juridice și persoane fizice ucrainene, inclusiv apartamentul președintelui Volodimir Zelenski din Levadia.


Preluat de la: Unimedia.info