Candu reacționează la chemarea lui Dodon la conceliere: ”Nu putem fi concelianți cu ilegalitățile voastre”

Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a venit cu o reacție la declarația lui Igor Dodon în care președintele țării noastre insista că împrumutul rusesc nu trebuie anulat și cheamă actorii politici din opoziție la discuții și reconciliere.

”Astăzi președintele Dodon a ieșit în fața întregii țări, la televizor, și ne-a cerut nouă opoziției parlamentare să fim concelianți. Că de ce, mă rog, am mers la Curtea Constituțională acordul Federației Ruse, legat de împrumutul de 200 de milioane. Domnule președinte Dodon, Igor Nicolaevici, noi nu putem noi, opoziția parlamentară să fim concilianți cu ilegalitățile, cu schemele și abuzuri pe care vreți să le faceți. În acordul de împrumut cu Federația Rusă sunt interese ale companiilor moldovenești, care urmează să meargă să ia împrumuturi de la băncile rusești. Sunt interesele companiilor rusești care vor veni aici și vor participa în proiecte investiționale.

De asemenea, liderul PRO MOLDOVA l-a întrebat pe șeful statului dacă banii luați de la Federația Rusă ar fi utilizați pentru campanie electorală.

”Starea de urgență în care suntem noi nu este o stare de inconștiență pentru noi. Noi nu vrem să admitem ilegalități”, a menționat Candu adăugând că ”în pandemie nimeni nu a anulat constituția și nimeni nu a anulat statul de drept”.

Liderul PRO MOLDOVA a spus că vor aștepta decizia Curții Constituțională de săptămâna viitoare. 

”Să așteptăm să vedem ce spune Curtea Constituțională să dea notă ei, judecătorii de la Curtea Constituțională dacă noi avem dreptate sau nu. Și dacă noi avem dreptate, veți merge și veți renegocia acordul cu Federația Rusă pentru a fi și apăra interesele Republicii Moldova, dar nu interesele voastre celor care guvernați astăzi atât de prost țara noastră”. 

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon vrea să convingă opoziţia să accepte creditul rusesc: ”Dacă considerați că ceva nu e corect, eu sunt gata să ne întâlnim, să discutăm”


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie