Candidata PAS Maia Sandu a fost declarată învingătoarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Comisia Electorală Centrală a validat astăzi rezultatele

 

Comisia Electorală Centrală a totalizat astăzi rezultatele turului doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a declarat-o învingătoare în scrutin pe candidata PAS Maia Sandu.

Hotărârea autorității electorale, care poate fi contestată în termen de 3 zile la Curtea de Apel Chișinău, urmează să fie transmisă Curții Constituționale pentru validarea alegerilor.

Dispozitivul hotărârii a fost citit în ședință de președintele CEC, Dorin Cimil: „Se aprobă procesul-verbal de totalizare a rezultatelor turului doi al alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020. Se declară ales concurentul electoral Maia Sandu din partea Partidului Acțiune și Solidaritate care a acumulat cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin – 943.006 voturi. Prezenta hotărâre se remite Curții Constituționale pentru confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatului de președinte al RM. Prezenta hotărâre poate fi contestată în termen de trei zile calendaristice, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de APEL Chișinău”.

Amintim că președintele în funcție Igor Dodon care a pierdut alegerile, a reiterat astăzi că va contesta rezultatele scrutinului în instanță.

 


Preluat de la: Timpul.md