Când vor fi realuate pe deplin activităţile economice. Anunţul premierului Chicu

În timp ce numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 creşte alarmant de la o zi la alta, premierul Ion Chicu anunţă că până la 30 iunie vor fi scoase toate restricțiile și reluate pe deplin activitățile economice.

Premierul a menționat, într-o postare pe Facebook, că fără reluarea treptată a activităților economice, țara va intra în colaps financiar. Potrivit lui, lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave. 

Potrivit premierului, 90 la sută dintre moldovenii care au decedat până acum de COVID-19 au avut şi alte boli grave, iar în această perioadă, de zeci de ori mai mulți oameni au decedat de boli cardio-vasculare sau alte maladii grave. În opinia sa, ocuparea locurilor din spitale aproape exclusiv cu bolnavi de COVID-19 limitează posibilitățile de tratament în cazul altor maladii, care răpun cu mult mai multe vieți.

De la începutul pandemiei cu noul tip de coronavirus, 372 de moldoveni au murit răpuşi de această boală. Ieri au fost anunţate aproape 300 de cazuri de îmbolnăvire în doar 24 de ore. Astfel, numărul total a ajuns la 10 mii 321. Până acum, peste şase mii de moldoveni s-au vindecat de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie